OGEN LASEREN - Wat wilt u weten over Ogen Laseren?

Ogen Laseren


Refractiechirurgie

Ogen laseren is enorm in opkomst sinds de jaren tachtig. De technieken van het ogen laseren zijn sedertdien sterk verbeterd en complicaties zijn voor het grootste deel geminimaliseerd. De kans op complicaties en bijwerkingen bij het laseren van de ogen is hedentendage slechts tussen de 0,5% en 1%. De operatie waarbij men de ogen gaat laseren wordt gedaan in oogklinieken of ziekenhuizen die zich hierin hebben gespecialiseerd. Vanwege de kosten hoef je het inmiddels ook niet meer te laten, per oog kost het ongeveer tussen de €500 en €1800. Het is wel aan te raden om naar een erkende kliniek te gaan in plaats van alleen te kijken naar de prijs die je bataalt. Je ogen zijn een zeer belangrijk deel van je lichaam dus daar moet je niet op beknibbelen.

 Behandeling

Allereerst worden er metingen gedaan aan je ogen alvorens men de ogen gaat laseren. De ingreep vindt plaats in een steriele ruimte, en er een klein toestel op je oog wordt geplaatst en je naar een rood puntje moet staren. Een eyetracker lasert dan op de juiste plaats. De laser zal een deel van het hoornvlies verwijderen, waardoor het dunner wordt. De laser verdampt het hoornvlies d.m.v. ultraviolet licht. Doordat de lichtimpuls van slechs korte duur is, is het mogelijk de hoeveelheid verwijderd weefsel precies te controleren. De behandeling duurt ongeveer een kwartier.


Twee manieren van refractiechirurgie (ogen laseren)

Er bestaan twee methoden om de ogen te laseren die van elkaar verschillen. De 1e, en meest bekende, vorm wordt een laagje op je hoornvlies losgemaakt en vervolgens teruggeklapt. Aansluitend wordt d.m.v. de laser het hoornvlies een stukje dunner gemaakt. Op het einde wordt het laagje weer dichtgeklapt. Deze methode van ogen laseren heeft de naam: Lasik.

Bij de 2e manier wordt er een laagje op het hoornvlies weggeschraapt. Daarna wordt het hoornvlies aangepast met de laser. Vervolgens wordt het laagje weer teruggeplaatst en moet het weer op de plaats groeien. Deze methode van ogen laseren heet Lasek.

Lasik of Lasek

Zoals gezegd zijn er 2 voorname methodes om de ogen te laseren. De voordelen van Lasik zijn dat het minder lang moet herstellen en de pijn een stuk geringer is. Bij Lasek moet het laagje weer op zijn plaats groeien en heeft om die reden een langere periode van herstel. Het uiteindelijke resultaat zal ook wat langer op zich laten wachten omdat het laagje terug moet groeien. Vandaagdedag is de operatie in nagenoeg pijnloos. Bij Lasek is het zelfs mogelijk om bij verschillende diktes van het hoornvlies een ingreep te doen. Bij Lasik moet het hoornvlies van een bepaalde dikte zijn.

Oogafwijkingen

In principe kan men bij alle oogsterktes wel de ogen laseren. Bij afwijkingen van +6 tot -6 kan het zicht worden verbeterd tot 0 of in ieder geval tot + of - 1. Bij een grotere sterkte is het vaak het geval dat het niet kan worden gecorrigeerd tot 0, omdat in dit geval het hoornvlies te dun wordt.

Risico's

Ook al is er meer en meer mogelijk op het gebied van ogen laseren en het steeds aantrekkelijker wordt qua prijs, is het niet geheel risicovrij:

-De flap zou niet geheel goed kunnen teruggroeien (dit risico is zeer klein vandaag de dag)
-Men kan een gevoel van droge ogen overhouden
-Men kan minder contrasten waarnemen na  de ingreep
-Infecties aan de ogen na het ogen laseren.
-Bij te grote oogafwijkingen: kans dat resterende hoornvlies niet meer sterk genoeg is en te sterk naar buiten zal buigen


Nabehandeling

Na het laseren van de ogen zal men een zonnebril moeten dragen om de ogen te laten rusten. De volgende dag na de behandeling wordt gecontroleerd of alles goed geneest. Het duurt meestal maar een paar dagen tot je weer alles mag doen.


 

 

Ook interessant:

Direct Gevonden - Uw Start van het internet

Nekhernia - Symptomen

Oog

Penopauze - De overgang voor mannen

Tandenknarsen - Niet alleen bij kinderen een probleem

Schouderpijn - vaak een zeurende pijn

Vastzittende hoest - vergt veel van een menselijk lichaam

Ziekenhuisdieet - Elke dag 1 kilo afvallen

 Waterwratjes symptomen

Jicht, steeds meer mensen hebben er last van

Blaasontsteking symptomen

Buikgriep, komt altijd op een ongemakkelijk moment 

Cambridge, een bewezen succesvol dieet

Dash dieet, goed voor je hart!

Dukan dieet, in 4 stappen naar je ideale gewicht

Ewitdieet, een beperking van koolhydraten zorgt voor gewichtsverlies

Incontinentie, steeds meer mensen hebben er last van

Jeukende hoofdhuid, een irritant probleem

Jicht, een kwaal waarbij je goed op je voeding moet letten

Koortslip veroorzaakt door een virus 

Kalknagels, zijn goed te behandelen

Krentenbaard, een uiterst besmettelijke kinder ziekte

Liposuctie op de buik, snel vet kwijt raken

Menstruatiepijn, kan echt heel vervelend zijn

Ogen Laseren, er gaat een wereld voor u open

Ooglidcorrectie, een nieuwe frisse blik

Slaapapneu, hoe kan ik het herkennen? Snurken is vaak een eerste indicatie

Stoppen met roken, het moet iedereen kunnen lukken

Verstopte neus, minder lucht kan heel vervelend zijn

Voetschimmel, hoe te behandelen

Waterpokken, vervelend voor kinderen, maar volwassenen kunnen het ook krijgen

Zandloper dieet, bewust omgaan met voedsel remt het verouderingsproces af

Zweetvoeten behandelen, dat doe je zo

Gezondheid

Geld lenen van particulier

Dieet

Buy Proxies